Probeer ons stappenplan om te stoppen met roken.

Succesvol stoppen met roken is niet zo gemakkelijk, dat weten we allemaal. Het stoppen met rokenbelangrijkste om succesvol te stoppen met roken begint altijd bij u zelf, Dit betekend dat u meer kans van slagen heeft als u er zelf voor 100% achter staat. Indien u er volledig achter staat is het een koud kunstje om te stoppen met roken met behulp van de e-sigaret.

Staat u op het punt over te stappen, of bent u al overgestapt op de e-Sigaret en wilt u afbouwen om vervolgens geheel te kunnen stoppen met roken? Weet u niet zo goed welke richtlijnen u hanteren moet? Op deze pagina vindt u de richtlijnen die u kunt volgen om af te bouwen en vervolgens geheel te stoppen.

In dit stappenplan zijn wij uitgegaan van een (normale) roker die gemiddeld 1 pakje sigaretten per dag rookt.

Stap 1. Gebruik de vloeistof met hoge nicotine dosering 18mg voor 6 weken.
Stap 2. Gebruik de vloeistof met normale nicotine dosering 12mg voor 8 weken.
Stap 3. Gebruik de vloeistof met lage nicotine dosering 6mg voor 8 weken.
Stap 4. Gebruik de vloeistof met zeer lage nicotine dosering 3mg voor 6 weken.
Stap 5. Gebruik de vloeistof zonder nicotine 0mg voor 3-4 weken. (probeer in deze stap elke week de e-smoker minder te gebruiken)


Rookt u een pakje sigaretten of meer per dag?

Begin bij stap 1. (Indien u merkt dat u gaat hoesten of de neiging daartoe heeft kijk dit een paar dagen aan, indien het hoesten niet verminderd verder gaan met stap 2)
Bent u een zware roker? Dan raden wij u aan alle stappen met 1-2 weken te verlengen.


Rookt u gemiddeld 10 sigaretten per dag? 

Begin bij stap 2 (U kunt indien uw rookbehoefte niet voldoende bevredigd word en u behoefte blijft houden aan een sigaret, beginnen bij stap 1)


Rookt u minder dan 10 sigaretten per dag? 

Begin bij stap 3 (U kunt indien uw rookbehoefte niet voldoende bevredigd word en u trek in een sigaret blijft houden, beginnen bij stap 2)


Bent u een gelegenheids roker? 

Begin bij stap 4  (U kunt indien uw rookbehoefte niet voldoende bevredigd word en u trek in een sigaret blijft houden, beginnen bij stap 3)

 

TIP: Nicotine bepaald de zogenaamde 'troatheat' dit is het branderige gevoel dat u ervaard bij het inhaleren van de damp. Indien de 'troatheat naar u menig te scherp is of u moet hoesten, gebruik dan een e-liquid met een lager nicotinegehalte. Indien u geen voldoening ervaard met de door u gekozen e-liquid kan het zijn dat de 'troatheat' onvoldoende is, probeer dan eens een liquid met een hoger nicotinegehalte.
TIP: U kunt de e-liquids ook mengen, als u bijvoorbeeld een e-liquid met 18mg nicotine verhoudingsgewijs mengt met een nicotinevrije e-liquid zult u een liquid verkrijgen met 9mg nicotine. Zo kunt u indien nodig extra stappen inbouwen als de overgang van de stappen in ons stappenplan te groot voor u zijn.

ATTENTIE: De e-Sigaret is bedoeld als vervangend middel voor de reguliere sigaret of als hulpmiddel bij het stoppen met roken, wij raden u het ten strengste af een e-sigaret te gebruiken als u geen roker van tabak bent. Het roken van een e-sigaret kan aanzetten tot het roken van tabak en nicotine is schadelijk voor de gezondheid!

Uiteraard kunt u bij vragen omtrent stoppen met roken contact met ons opnemen, wij kunnen u desgewenst kosteloos een stappenplan op maat toesturen.

Succes met het stoppen met roken!Meer informatie over stoppen met roken: http://www.e-smokewinkel.nl/stoppen-met-roken| Meer