Probeer ons stappenplan om te stoppen met roken.

Succesvol stoppen met roken is niet zo gemakkelijk, dat weten we allemaal. Het stoppen met rokenbelangrijkste om succesvol te stoppen met roken begint altijd bij u zelf, Dit betekend dat u meer kans van slagen heeft als u er zelf voor 100% achter staat. Indien u er volledig achter staat is het een koud kunstje om te stoppen met roken met behulp van de e-sigaret.

Staat u op het punt over te stappen, of bent u al overgestapt op de e-Sigaret en wilt u afbouwen om vervolgens geheel te kunnen stoppen met roken? Weet u niet zo goed welke richtlijnen u hanteren moet? Op deze pagina vindt u de richtlijnen die u kunt volgen om af te bouwen en vervolgens geheel te stoppen.

In dit stappenplan zijn wij uitgegaan van een (normale) roker die gemiddeld 1 pakje sigaretten per dag rookt.

Stap 1. Gebruik de vloeistof met hoge nicotine dosering 20mg voor 6 weken.
Stap 2. Gebruik de vloeistof met normale nicotine dosering 18mg voor 6 weken.
Stap 3. Gebruik de vloeistof met lage nicotine dosering 12mg voor 8 weken.
Stap 4. Gebruik de vloeistof met zeer lage nicotine dosering 6mg voor 8 weken.
Stap 5. Gebruik de vloeistof zonder nicotine 0mg voor 3-4 weken. (probeer in deze stap elke week de e-smoker minder te gebruiken)

Heeft u bij stap 1 moeite om te stoppen met roken?

Probeer dan een extra stap van 6 weken met vloeistof met nicotine gehalte 24mg alvorens aan stap 1 verder te gaan.

Rookt u gemiddeld 10 sigaretten per dag? 

Begin bij stap 2 (U kunt indien uw rookbehoefte niet voldoende bevredigd wordt en u behoefte blijft houden aan een sigaret beginnen bij stap 1)

Rookt u minder dan 10 sigaretten per dag? 

Begin bij stap 3 (U kunt indien uw rookbehoefte niet voldoende bevredigd wordt en u trek in een sigaret blijft houden beginnen bij stap 2)

Rookt u meer dan een pakje sigaretten per dag?

Indien u meer als 1 pakje sigaretten per dag gebruikt raden wij u aan om 4-6 weken een vloeistof met 24mg nicotine te gebruiken alvorens aan stap 1 te beginnen. Bent u een zware roker? Dan raden wij u aan alle stappen met 1-2 weken te verlengen.

TIP: Nicotine bepaald de zogenaamde 'troatheat' dit is het branderige gevoel dat u ervaard bij het inhaleren van de damp. Indien de 'troatheat naar u menig te scherp is of u moet hoesten, gebruik dan een e-liquid met een lager nicotinegehalte. Indien u geen voldoening ervaard met de door u gekozen e-liquid kan het zijn dat de 'troatheat' onvoldoende is, probeer dan eens een liquid met een hoger nicotinegehalte.
TIP: U kunt de e-liquids ook mengen, als u bijvoorbeeld een e-liquid met 6mg nicotine verhoudigsgewijs mengt met een nicotinevrije e-liquid zult u een liquid verkrijgen met 3mg nicotine. Zo kunt u indien nodig extra stappen inbouwen als de overgang van de stappen in ons stappenplan te groot voor u is.

Uiteraard kunt u bij vragen omtrent stoppen met roken contact met ons opnemen, wij kunnen u desgewenst kosteloos een stappenplan op maat toesturen.

Succes met het stoppen met roken!Meer informatie over stoppen met roken: http://www.e-smokewinkel.nl/stoppen-met-roken| Meer