Wat is nu precies een e-Smoker?

De e-Smoker ook wel e-Sigaret of verdamper genoemd is een geweldig alternatief als vervanging van een normale sigaret. De elektronische sigaret is hierdoor inmiddels vaak in het nieuws geweest, zowel positief als negatief. Maar wat houdt e-smoken of verdampen nu precies in, en is het nu eigenlijk wel of niet slecht voor de gezondheid?

De feiten over een sigaret op een rijtje

Bij een normale sigaret vindt verbranding plaats, hierdoor komen veel schadelijke stoffen vrij welke uw gezondheid zeer zeker kunnen beinvloeden. Veel mensen denken dat teer, nicotine en koolmonoxide de enige schadelijke stoffen in de sigaret zijn omdat dit als enige staat vermeld op het pakje sigaretten. Maar u krijgt bij het roken van een sigaret vele honderden giftige stoffen binnen waarvan 300 kankerverwekkend zijn! Deze stoffen komen na de verbranding van de tabak pas vrij en staan daarom niet op de pakjes vermeld. Schrikt u niet we beschrijven enkele van deze stoffen:

Aceton - Dit is een stof die je bijvoorbeeld gebruikt om nagellak van de nagels te verwijderen.
Arsenium - Dit is gif, het word bijvoorbeeld in mierenbestrijdingsmiddelen gebruikt.
Fosfor - Deze giftige stof zit verwerkt in rattengif.
Terpentine - Terpentine word gebruikt om kwasten schoon te maken en verf te verdunnen.
Formaldehyde - Word door de begrafenisondernemer gebruikt om een lijk langer goed te houden en wordt gebruikt in o.a. kunstmest, textielverf en desinfecterende middelen en is kankerverwekkend.
Xyleen - Zat vroeger in merkstiften, dit mag nu niet meer omdat deze stof kankerverwekkend is.
Benzeen - Deze kankerverwekkende stof mag in Nederland niet meer verkocht worden, de stof werd gebruikt om inkt, rubber of verfoplossende middelen te maken.
Polonium - Dit is een radioactieve afvalstof.

Verdampen dus niet verbranden

De e-Sigaret heeft als voordeel dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen (dit geld natuurlijk alleen als u verdampt met een nicotinevrije vloeistof). Bij het e-Smoken vindt namelijk geen verbranding plaats maar verdampt u de vloeistof, deze wordt verhit tot het kookpunt zodat er damp ontstaat dat u inhaleerd. Er zijn veel keuze mogelijkheden in de diversen vloeistoffen, zo kunt u bijvoorbeeld een vloeistof aanschaffen waar geen nicotine in verwerkt zit, maar omdat onze produchten veel gebruikt worden door mensen die willen stoppen met roken kunt u er ook voor kiezen een nicotine vloeistof te gebruiken. Hierin kunt u zelf de hoeveelheid bepalen en zo op eigen tempo af te bouwen en van de nicotineverslaving af te komen. Want uiteraard is nicotine wel verslavend en ongezond. Onze vloeistoffen zijn er in verschillende sigaretten, fruit en overige smaken met diversen nicotinegehaltes.

Hopelijk hebben wij u voldoende informatie verschaft met deze beknopte beschrijving. Twijfelt u nog en wilt u meer informatie? U kunt dan altijd contact met ons opnemen!| Meer